BP till Allsvenskan efter seger mot Dalkurd

BP till Allsvenskan efter seger mot Dalkurd

Share

BP till Allsvenskan efter seger mot Dalkurd

Luca Gerbino Polos panna avgjorde. BP vinner mot Dalkurd FF med 1-0 efter en riktig toppmatch på Grimsta. Resultatet innebär att BP är tillräckligt många poäng före Trelleborg på t ...

Luca Gerbino Polos panna avgjorde. BP vinner mot Dalkurd FF med 1-0 efter en riktig toppmatch på Grimsta. Resultatet innebär att BP är tillräckligt många poäng före Trelleborg på tredjeplatsen och därmed är BP tillbaka i Allsvenskan.

Matchen på Grimsta var jämn och intensiv inför ögonen på 3866 åskådare. Dalkurd satte högsta fart från start och skapade rejäla chanser tidigt. BP försvarade sig dock bra och kunde avstyra chanserna. I mål stod Rasmus Emanuelsson för en av säsongens främsta prestationer och räddade BP vid flera tillfällen.

Det är svårt att skriva en text om en match som avgör serietillhörighet. BP är en klubb med många hjältar, många hjärtan och så många människors slit har gett klubben en position där ett ras genom Allsvenskan 2014, Superettan 2015 ner i Division Ett Norra 2016 för att därifrån ta sats och nu säkra avancemang till Allsvenskan 2018. Resan är i det närmaste historisk. I landets tre högsta serier har det aldrig hänt att en förening gjort resan ner genom två serier och sedan direkt studsat upp, rakt genom desamma.

Idag är Tim Söderström matchens gigant. Men den som personifierar hela den här resan är lagkapten Gustav Sandberg Magnusson. GSM var med i Allsvenskan 2009. I Allsvenskan 2010. Superettan 2011-2012. Allsvenskan 2013-2014. Superettan 2015. Division Ett Norra 2016. Superettan 2017 och nu alltså med upp till Allsvenskan 2018. Som lagkapten.

Det finns många att hylla, många att tacka. BP är tillbaka i Sveriges högsta serie. 2018 blir den sjätte säsongen, av många fler att vänta.

Fakta Superettan
BP – Dalkurd FF
1-0 (0-0)
Mål: BP: Luca Gerbino Polo