BP kvitterade dubbelt i Växjö

I Växjö föll regnet och under första halvlek kunde det varit ett tecken på något. Men, BP reste sig, kvitterade underläge, fick en smäll till, men kvitterade igen. 2-2 på Myresjöh ...

I Växjö föll regnet och under första halvlek kunde det varit ett tecken på något. Men, BP reste sig, kvitterade underläge, fick en smäll till, men kvitterade igen. 2-2 på Myresjöhus Arena.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

BP gör en direkt svag första halvlek. Under första halvtimmen skapar Östers IF mängder av hörnor, avslut och det är främst Hampus Elgán som håller BP kvar i matchen. Men, det är hemmalaget som ska ta ledningen. Öster får straff och lagets målskytt David Johannesson placerar in bollen hårt i Elgáns vänstra hörn. Elgán går åt rätt håll, men skottet är lite för hårt.

BP kommer ut som ett annat lag i den andra halvleken. Fokus ligger framåt, BP löper mer och det ger resultat. Kvarten in i andra halvlek gräver Dusan Jajic fram bollen till Alexander Nilsson som löper in i straffområdet och avslutar säkert till 1-1. BP får energi och lämnar lite blottor defensivt, tio minuter efter kvitteringen ska Öster ta ledningen igen och det är när Stefan Karlsson fått öva inlägg på inlägg och när bollen väl passerar BP-försvaret lyckas David Johannesson hålla sig framme och stöta in 2-1.

Men, BP ska som sagt resa sig igen. BP får frispark när hörnflaggan, Markus Gustafsson slår en fin boll in som Gustav Sandberg Magnusson nickar mot mål. Bollen rullar på något vis förbi varenda fot, vad och knä och in i mål. 2-2.

Slutminuterna bjuder på öppen fotboll där båda lagen skapar chanser för ett avgörande. Laget får dock dela på poängen.

BP har en match kvar innan sommaruppehållet. Nästa söndag, 23 juni 17.30 kommer Örgryte IS på besök hemma på Grimsta. Ditt stöd behövs på plats.

Superettan
Östers IF – BP
2-2 (1-0)
Mål: BP: Alexander Nilsson, Gustav Sandberg Magnusson ÖIF: David Johannesson (2)
Varningar: BP: Alexander Nilsson

BPs lag: Hampus Elgán – Fritiof Björkén, Ali Suljic, Osar Pehrsson, Johan Falkmar – Adam Gradén (Oskar Fallenius, 82), Dusan Jajic, Markus Gustafsson – Alexander Nilsson, Gustav Sandberg Magnusson, Aron Sandén (Albin Linnér, 46)