BP kammade noll i Växjö
Foto: Erik Bjernulf

BP kammade noll i Växjö

Share

BP kammade noll i Växjö

BP hade en av säsongens tyngre dagar när den tolv matcher långa förlustfria sviten bröts efter att man förlorat med 4-1 borta mot Östers IF under tisdagskvällen. Det hade passe ...

BP hade en av säsongens tyngre dagar när den tolv matcher långa förlustfria sviten bröts efter att man förlorat med 4-1 borta mot Östers IF under tisdagskvällen.

Det hade passerat över två veckor sedan BP senast spelade en seriematch i Superettan med tanke på det landslagsuppehåll som varit den senaste tiden. Laget hade nu fått tid att kunna träna och finputsa på detaljer under veckan som varit fram till tisdagens match mot Östers IF i den 25:e omgången.

Visma Arena i Växjö hade dukat upp för ett riktigt toppmöte nu i slutskedet av säsongen. BP hade inför matchen tio poäng tillgodo på Östers IF som var laget närmast bakom BP i tabellen på en tredjeplats och som för stunden alltså hade lagt beslag på kvalplatsen. För båda lagen var det därför en match där poängen var av stor betydelse för att kunna distansera sig ytterligare till bakomvarande lag i serietabellen.

Med Robin Frej avstängd till matchen valde Christer Mattiasson att ge chansen till den egenfostrade 17-åringen Fredrik Nissen i backlinjen. Han bildade mittlås tillsammans med Amadeus Sögaard. Matchen var Nissens första match från start i Superettan och där han dessförinnan endast hunnit med ett inhopp i serien.

Matchen öppnades i ett raskt tempo där båda lagen gjorde små försök till att hota i anfallsspelet under de inledande minuterna. Knappt tio minuter in kom så Vladimir Rodic i en löpning mot kortlinjen. Han fick ett instick i djupled, men hann inte riktigt upp bollen för att kunna få ordentlig kontroll på denna. Han gjorde då ett försök att rädda kvar bollen i spel när den var på väg att passera kortlinjen och petade då till bollen med foten. Bollen som mycket väl såg ut att kunna vara över linjen nådde fram till Jonathan Drotts panna som i sin tur lobbnickade bollen i en båge över Jonas Olsson och där den även letade sig in i mål via stolpen. BP var upprörda över att bollen måste ha varit utanför planen, men fick inget gehör från domaren som tydligt visade att det var dömt för mål.

Drygt fem minuter senare fick Östers IF en hörna från höger som Vladimir Rodic tog hand om och som lyftes in i straffområdet till Jesper Jonasson Westermark som satte pannan till och fick se bollen gå i nät vid den bakre stolpen.

Efter den tuffa starten av matchen spelade BP sedan upp sig, men man hade svårt att ta sig fram till positioner i offensiven som gav möjlighet till bra avslutslägen. Östers IF bevakade därefter sin ledning och halvleken var generellt jämn spelmässigt, men där BP inte riktigt fick till det på offensiv planhalva.

Den andra halvleken hade knappt hunnit blåsas igång innan Östers IF på nytt fick anledning att jubla. En misslyckad rensning från BP-försvaret där man slog hål i luften bjöd motståndarna på ett ypperligt läge direkt efter avspark. Marc Rochester Sörensen fångade upp bollen i utkanten av straffområdet och spelade bollen i sidled till en fristående Jesper Jonasson Westermark som bara hade till att stöta in bollen i mål.

Cirka tio minuter därpå fortsatte målfesten för Östers IF och Jesper Jonasson Westermark i synnerhet när han noterades för sitt tredje mål för kvällen efter att ha nickat in bollen från nära håll efter en något tilltrasslad situation framför BP-målet.

Spänningen i matchen avtog efter de två snabba målen från Östers IF i den andra halvleken. BP genomförde ett antal byten och försökte att få in ny energi i laget, men man hade genomgående svårt att komma fram till några avslut på mål denna kväll.

BP:s första avslut på mål tillkom faktiskt först i den 92:a matchminuten och då blev det också mål. De inbytta bröderna Theo och Lucas Bergvall samarbetade sig fram till en sen reducering. Theo kom runt på högerkanten, spelade in bollen hårt längs marken till Lucas som befann sig centralt och som kunde styra bollen i mål vid den bortre stolpen. Detta var första målet för 16-årige Lucas Bergvall i Superettan.

Kort därefter blåste sedan domaren av matchen. En match där BP inte riktigt hade marginalerna med sig och där man tidigt hamnade i en jobbig uppförsbacke som innebar att man fick arbeta i motvind.

Nästa match för BP spelas redan nu på söndag den 9 oktober kl. 13:00 när Utsiktens BK gästar Grimsta IP.

Östers IF – BP 4-1 (2-0)
1-0 (9’) Jonathan Drott
2-0 (16’) Jesper Jonasson Westermark
3-0 (46′) Jesper Jonasson Westermark
4-0 (55’) Jesper Jonasson Westermark
4-1 (90+2′) Lucas Bergvall

Domare: Richard Sundell
Publik: 5725
Varningar: (Östers IF): Manasse Kusu, Alen Zahirovic. (BP): Oscar Krusnell, Gustav Sandberg Magnusson, Lucas Bergvall

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Theo Bergvall 59′), Fredrik Nissen, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell (Lucas Bergvall 82′) – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Wilmer Odefalk – Oscar Pettersson (Richie Omorowa 82′), Nikola Vasic (Philip Hellquist 66′), Marijan Cosic (Tim Söderström 59′)