BP gick långt i stor turnering i Madrid – vann mot Bayern München

BP gick långt i stor turnering i Madrid – vann mot Bayern München

Share

BP gick långt i stor turnering i Madrid – vann mot Bayern München

BPs P05-1 begav sig till Spanien för att spela den stora inbjudningsturneringen Madrid Football Cup. Efter en spännande helg med matcher under tre dagar slutar BP på fjärde plats i ...

BPs P05-1 begav sig till Spanien för att spela den stora inbjudningsturneringen Madrid Football Cup. Efter en spännande helg med matcher under tre dagar slutar BP på fjärde plats i den stora turneringen. På vägen besegrades bland annat FC Bayern München i åttondelsfinalen.
– En av de bättre turneringar jag varit på vad gäller boende, mat och planerna. Helt nya konstgräsplaner och motståndet har varit enormt bra. Grabbarna ska ha en stor eloge för sitt spel i helgen, sammanfattar tränare Peter Kisfaludy.

Text: Peter Appelquist

I gruppspelet ställdes BP mot Sevilla FC, japanska Vegalda Sendai och nordirländska St. Josephs Boys. I den inledande gruppspelsmatchen blev det förlust mot Sevilla, men BP repade sig snabbt och vann mot Vegalda Sendai och St. Josephs Boys. I åttondelen lottades BP mot FC Bayern München och efter en heroisk insats vinner BP med klara 4-1 mot ett riktigt starkt motstånd.
– Första matchen gick allt fel, det varit ett stort och starkt fysiskt lag. Vi blev överkörda. Vi blir tvåa i gruppen och går fram till åttondelen där vi ställs mot Bayern som många tippade som vinnare. Olof (Mellberg, assisterande, reds. anm.) hade scoutat Bayern och visade sitt taktiska geni och vi manövrerar ut Bayern med 4-1 efter fem avslut på mål. Vi gör allt rätt, först in i duellerna och gör en fantastisk match, berättar Kisfaludy.

I kvartsfinalen ställdes BP mot spanska Rayo Vallecano och efter en jämn och tät match lyckades BP vinna med 1-0. I semifinalen väntade sedan världskända Paris Saint-Germain och det skulle bli rafflande. Efter 0-0 vid fulltid väntade straffar och det blev rejält spännande. Straff efter straff slogs och tillslut kunde PSG vinna med 8-7. PSG till final och BP till bronsmatchen.

Även bronsmatchen blev jämn, den här gången mot Athletico Madrid. Spelet vägde fram och tillbaka, BP stod för en stark insats och avgörandet kom först i sista minuten, då Madrid kunde sätta 1-0 och BP får nöja sig med fjärdeplatsen efter en fantastisk stark turnering.
-Ställs mot Rayo, lite soppatorsk efter urladdningen i åttondelen, men vi lyckas hålla ifrån efter ledning i paus. PSG slog ut Roma som slog ut ryska Krasnodar som är som en armé,  alla slog ut varandra, säger Kisfaludy.
– Vi slår ut Bayern och sen möter via PSG. Det är 50-50 tycker jag och vi har ett jätteläge och de har ett jätteläge. De är oerhört skickliga i sitt försvarsspel men har nästan inget framåt. Ett ställningskrig mellan två trötta lag. Sen blir det straffar och först i åttonde straffen missar vi och de sätter sin och deras lycka är total. Sen bronsmatch, vi gör en riktigt bra match och har en i ribban. Att möta Athletico Madrid på deras träningsanläggning är svårt, i sista minuten får en av deras spelare drömträff som avgör, berättar Kisfaludy.

Insatsen i Madrid Football Cup är nästa i raden av framgångar för laget som tidigare i somras vann både 13-årsturneringen i Lomma och Gothia Cup.
– Vi får riktigt bra motstånd, det var tuffa matcher och riktigt kul för grabbarna. Japanska JFA vinner hela turneringen och de är som ett landslag, de vann finalen mot PSG på straffar. Vi är ändå nära mot de bästa, det var mäktigt på prisutdelningen när vi kunde se lagen vi hade bakom oss, grabbarna ska ha en stor eloge för sin insats, sammanfattar Kisfaludy.