BP fortsatt obesegrade i Division Ett

En stark första halvlek la grunden för tre nya poäng när BP vinner mot Telge United FF med 3-1 på bortaplan. Det blev smånervöst mot slutet, men BP fick ordning på bollen och stäng ...

En stark första halvlek la grunden för tre nya poäng när BP vinner mot Telge United FF med 3-1 på bortaplan. Det blev smånervöst mot slutet, men BP fick ordning på bollen och stängde matchen med bara minuter kvar.

BP öppnar piggt och under första kvarten är Telge inte över på offensiv planhalva. BP pressar högt och skapar chanser på löpande band. Tillslut resulterar pressen. Julia Olsson hinner upp en boll på högerkanten, vänder bort sin försvarare och slår ett inlägg som nickas ner av Telge-försvarare rakt på Michaela Larsson som stöter in ledningsmålet.

Tjugo minuter senare väggspelar Daniella Novakovic och Eldina Ahmic sig fram centralt och plötsligt är Ahmic fri med målvakten och placerar in 2-0 för BP, som står sig halvleken ut.
– Vi spelar efter vår matchplan och gör det bra, även om vi kan ha lite större vilja att löpa utan boll, men generellt en bra första halvlek, säger Marcelo Fernandez.

I andra halvlek kommer Telge ut som ett nytt lag och skapar chanser redan i de första minuterna av halvleken. reduceringen ska också komma och det efter en stark individuell prestation av Susan Kiryo som fintar bort BP-försvaret innan och dundrar in 1-2 på Södertälje Fotbollsarena.

Med halvtimmen kvar svänger matchen ner i ett extremt lågt tempo efter att Telge fått en utvisning efter snack och samtidigt som ett decimerat hemmalag måste gå fram för en kvittering så öppnas rejäla ytor för BP. BP lyckas dock inte utnyttja de massiva ytorna och det blir nervöst när det bara är ett mål som skiljer lagen åt.

Till slut ska BP ändå avgöra när Michelle Rojas Flores når högst på en hörna och nickar in 3-1 i matchminut 89. Lättnad och matchen avgjord. BP är fortsatt obesegrade i serien 2018 och håller jämna steg med Sätra SK och Södersnäckornas BK i tabelltoppen. Nästa match spelas lördag 2 juni 13.00 hemma på Grimsta då DFK Värmbol kommer på besök.

Division Ett Södra Svealand
Telge United FF – BP
1-3 (0-2)
Mål: TUFF: Susan Kiryo 67 BP: Michaela Larsson 8; Eldina Ahmic 28; Michelle Rojas Flores 82

BP:s startelva
Nichole Persson – Emilie Eriksson (Malin Broberg 63), Felicia Thörngren, Lovisa Norrby, Filippa Wallén – Julia Olsson, Fia Grönborg, Eldina Ahmić, Michelle Rojas Flores (Alexsandra Lobanova 91) – Daniella Novaković (Christina Mårtensson 91) – Michaela Larsson (Estibaliz Montes de Oca 76)