BP-dagen närmar sig – boka in 7 september

BP-dagen närmar sig – boka in 7 september

Share

BP-dagen närmar sig – boka in 7 september

Varje år samlas hela BP-familjen för BP-dagen på Grimsta. I år ses vi lördagen den 7 september för en heldag med aktiviteter och en toppmatch i Elitettan.- Nytt för i år är att vi ...

Varje år samlas hela BP-familjen för BP-dagen på Grimsta. I år ses vi lördagen den 7 september för en heldag med aktiviteter och en toppmatch i Elitettan.
– Nytt för i år är att vi byter ut internmatcherna mot ett nytt koncept som vi kallar BP Mästerskapen, där alla lag tävlar med och för sitt BP-lag, säger Calle Halvarsson, ungdomskonsulent och den som roddar med BP-dagen.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Under många år har det spelats internmatcher mellan BPs yngre lag, internmatcher som spelats på både konstgräs och ängarna runt Grimsta IP. – Tyvärr kan vi inte säkerställa en bra nivå på planerna och väljer därför att testa ett nytt koncept, säger Calle Halvarsson.
– Tillsammans med Stadium Sports Camp och flera andra samarbetspartners har vi tagit fram roliga utmaningar för alla åldrar.

BP-mästerskapen består av utmaningar som görs i grupp, där alla i laget deltar för att lyckas med uppgiften som finns i varje utmaning. Efter genomförda utmaningar tilldelas laget poäng som sedan räknas samman till en totalpoäng som laget tävlar med i BP Mästerskapen. Det kommer att tävlas mot de andra lagen, men framförallt utmanar lagen sig själva i samarbete och lagkänsla.

Bland priserna så finns bland annat biljetter till herrlandslagets match mot Spanien 15 oktober, bänkplats när seniorlagen spelar, matkassar från Fodi och mycket mer.

BP-dagen inleds 11:00 och pågår över matchen i Elitettan mellan BP och AIK, som har avspark 13:00 hemma på Grimsta. Självklart ska vi göra vad vi kan för att återta publikrekordet i Elitettan från Hammarby IF.
– Vi hade över 2206 personer på matchen mot Morön i maj, nu i augusti så slog Hammarby vårt rekord. Nu ska vi ta tillbaka rekordet! Vi behöver bli 2300 på Grimsta, det ska vi kunna samla BP-familjen till att nå. Heja BP!

Under dagen finns även möjlighet att träffa Charlotte Ovefelt, jämställdhetsstrateg i BP som tillsammans med representater från Riksidrottsförbundet kommer att föreläsa kring jämställdhet och inkludering.