Boriero tvåmålsskytt i ny segermatch!

BP tog på lördagen ännu en viktig seger då man bortabesegrade Alingsås FC med 2-0. Frida Boriero gjorde ett mål i varje halvlek och blev därmed BPs elfte målskytt i årets serie. ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: Julia Olsson, Matilda Nildén & Frida Boriero, arkiv)

BPs spelare och ledare kan ta sin korta semester med vetskapen att man har häng på toppskiktet i Elitettan. Lördagens segermatch kom efter en mycket chansfattig första halvlek och en mer händelserik andra. Bollinnehavet var ganska jämnt fördelat under hela matchen men åtminstone hela första timmen kändes BP farligast när man väl kom fram i anfall. Mathilda Johansson Prakt fick ett mål bortdömt för offside i första halvlek, men BP lyckades ändå ta ledningen före paus. Efter en högerhörna blev det rejäl oreda framför målet och till slut kunde Frida Boriero peta in bollen från nära mål.

Andra halvlek höll till en början ganska dålig kvalitet med många felpassningar från båda lagen. Det kändes ändå som att BP hade ganska god kontroll på händelserna. I 60:e minuten var dock hemmalaget mycket nära en kvittering då Rebecca Cameras bröt in från höger och sköt ett fint vänsterskott utom räckhåll för BPs målvakt Lovisa Koss. BP kunde lättat se bollen träffa rätt på ribban i stället för under. Tio minuter senare kom BPs och Borieros andra mål, även denna gång efter en högerhörna från Wilma Wärulf. Den här gången stod Boriero och avvaktade lite längre ut i straffområdet och kunde dra till direkt på en halvdan rensning. De sista tjugo minuterna gjorde Alingsås vad de kunde för att komma ikapp och skapade även ett par bra reduceringschanser. Koss kunde skickligt avvärja försöken och BPs tvåmålsledning stod sig matchen ut.

Utan att visa upp något glänsande spel på den något svårspelade planen gjorde BP ännu en stark insats mot ett högre placerat lag. Ända fram till ribbskottet i andra halvlek hade man bra kontroll på Alingsås anfallsspel och höll det egna straffområdet nästan fritt från påhälsning. Man anföll på på ett varierat sätt, dock ofta på högerkanten med hjälp av en offensiv Alexsandra Lobanova och med tiden kom chanserna i tillräcklig mängd. Det var förstås extra trevligt att Frida Boriero fick sälla sig till BPs målskyttar under säsongen. Om vi räknar med Lovisa Norrbys mål mot Jitex som officiellt rapporterades som självmål har hela elva spelare noterats för mål.

BP klättrade förbi Alingsås i tabellen upp till sjunde plats. Nästa match är hängmatchen från tredje omgången mot Borgeby. Matchdag är 31 juli, så det blir inte någon jättelång semester för laget. Veckan efter, den 7 augusti gäller hemmamatch mot IFK Norrköping.