Återstart med publik gav ny seger!

BP tog på lördagen ytterligare en trepoängare när IFK Norrköping besegrades med 2-0. Segern grundlades under de första 45 minuterna när BP gjorde en av sina bättre halvlekar för å ...

BP tog på lördagen ytterligare en trepoängare när IFK Norrköping besegrades med 2-0. Segern grundlades under de första 45 minuterna när BP gjorde en av sina bättre halvlekar för året.

Text: Tore Kleist
(på bilden: Tempest-Marie Norlin)

BP förstärkte sin position som ett av Elitettans topplag i och med lördagens trepoängare mot gästerna från Norrköping. Man tog tag i spelet direkt i första halvlek och dominerade sedan hela halvleken med ett kvickt pasningsspel där man utnytjade alla spelare och hela planbredden. Jennifer Sjösten var nära att ge laget ledningen redan i tredje minuten med en skarvning tätt utanför. Med en knapp kvart spelad kom så ledningsmålet. Som så många gånger förr fick vi se ett långt välavvägt framlägg från Wilma Wärulf och från straffpunkten kunde Daniella Famili nicka bollen i en båge över Norrköpingmålvakten Sofia Hjern. Nästa mål kom efter ett bra uppbyggt BP-anfall, som avslutades med att Frida Boriero smart lyfte bollen fram till Mathilda Lindström som från nära håll fick till ett vänsterskott. Hjern var bra med och räddade men när returen gick ut till Tempest-Marie Norlin var Norrköpingförsvaret chanslöst och Norlin kunde kontrollerat slå in sitt första mål för säsongen.

I andra halvlek lyfte gästerna spelet och matchen blev mycket jämnare. Spänningen fanns kvar hela matchen men BP-försvaret hade oftast bra kontroll. Man oroades en del vid några fasta situationer, men Lovisa Koss behövde bara göra en ordentlig räddning. BPs dominans i första halvlek kunde och borde kanske ha mynnat ut i fler mål, men vi kan inte vara annat än vara nöjda med ännu en seger och en hållen nolla. Många var bra, men jag lyfter gärna Daniella Famili som jag tycker gjorde sin bästa match för året och Wilma Wärulf som med inlägg, frisparkar och hörnor är ett ständigt anfallsvapen men även med säkert defensivt spel bidrar till backlinjens stabilitet. Om jag har räknat rätt har BP nu spelat fem matcher i rad utan att dra på sig någon varning och kan därmed fortsätta utnyttja sin breda trupp fullt ut. Bra jobbat!

Grattis Daniella Famili till tre poäng, mål och fint spel!
– Tack, jag tycker vi gör en riktigt bra match både offensivt och defensivt. Vi har tålamod i anfallsspelet och skapar mycket framåt. Bakåt är vi strukturerade och jobbar tillsammans utifrån det vi tränat på.
Du fick göra ledningsmålet med en nick, är det något du sysslat med förut?
– Haha, visst har det hänt men inte så ofta, så det var kul att få dit den idag!
Marcelo Fernández har gett dig mycket speltid på sistone, känns det som att du är helt tillbaka efter tidigare segdragna skador?
– Ja, det är inget jag tänker på eller störs av längre, vilket är otroligt skönt.
Om vi tittar framåt, nu har ni ett bra läge i tabellen. Det och konkurrensen i truppen måste vara motiverande?
– Jo, vi vet att vi har det i våra egna händer. Vi ska fokusera på vårt egna spel en match åt gången. Vi har en väldigt bred trupp, så det är kul och motiverande och samtidigt är det skönt att veta att flera kan bytas in och förändra en matchbild.

BP klättrade vidare uppåt i tabellen och ligger nu femma. Nästa helg åker man till Skellefteå för möte med toppkonkurrenten Morön. Det blir förstås en väldigt viktig match för fortsättningen.