Angående oseriösa återförsäljare av matchbiljetter till Allsvenskan

Angående oseriösa återförsäljare av matchbiljetter till Allsvenskan

Share

Angående oseriösa återförsäljare av matchbiljetter till Allsvenskan

Det här är gemensam information som förmedlas av samtliga klubbar inom Svensk Elitfotboll (SEF). De senaste säsongerna så har premiärerna av Allsvenskan och Superettan lockat stor ...

Det här är gemensam information som förmedlas av samtliga klubbar inom Svensk Elitfotboll (SEF).

De senaste säsongerna så har premiärerna av Allsvenskan och Superettan lockat storpublik. 2017 såg över 150 000 åskådare den allra första omgången i ligorna och även 2018 väntas locka storpublik till våra arenor. För att vara säker på sin plats så gäller det inte bara att köpa biljett, man bör också göra det på rätt ställe för att inte riskera att betala överpris eller i värsta fall gå miste om sin biljett.

De tre senaste allsvenska säsongerna har alla lockat över två miljoner åskådare. I takt med att svensk fotboll blivit allt mer populär så ökar tyvärr också antalet icke officiella aktörer på biljettmarknaden. En av dessa är företaget Viagogo med säte i Schweiz som säljer dyra biljetter till matcherna i främst Allsvenskan – matcher som ofta inte ens släppts officiellt ännu. Det vill säga, biljetter som företaget inte ens har i sin ägo.

Personer som köper biljetter via Viagogo får många gånger betala överpriser och det är inget som vare sig ligan eller deltagande föreningar står bakom. För att undvika att betala överpriser eller i värsta fall stå utan biljett så rekommenderar vi att köpa biljetterna endast via auktoriserade återförsäljare, helst via klubbarna själva. Detta görs enklast via respektive klubbs hemsida.

BP vill med eftertryck påminna om att vi har all biljetthantering centralt via brommapojkarna.ebiljett.nu där biljetterna släpps efterhand inför varje match.