Anders Blomqvist förlänger
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Anders Blomqvist förlänger

Share

Anders Blomqvist förlänger

Anders Blomqvist har varit huvudtränare i DamU sedan 2022 och nu förlängs avtalet över säsongen 2026.– Anders har gjort ett bra jobb under sina år både med spelarutvecklingen och ...

Anders Blomqvist har varit huvudtränare i DamU sedan 2022 och nu förlängs avtalet över säsongen 2026.
– Anders har gjort ett bra jobb under sina år både med spelarutvecklingen och lagens resultat, så en förlängning av avtal känns helt naturligt, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– Det känns enormt kul att få fortsatt förtroende, det är jag tacksam över, säger Anders Blomqvist. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten vidare, och att fortsätta förbereda våra spelare för spel på elitnivå

I uppdraget att leda DamU, truppen som innefattar spel i båda F19 Allsvenskan och SM F17, finns främst att utbilda spelare och förbereda dessa för seniorspel. Flertalet spelare har tagit klivet upp och fler står på tur. Noterbart är att det även blivit flera medaljer på vägen. 2022 blev det guld med F17 och brons med F19. 2023 blev det silver med F17 och brons med F19.

Anders Blomqvist har en gedigen tränarbakgrund. Bland tränaruppdragen noterar vi flera seniorlag i lägre divisioner, men även att han gjorde en säsong i BP:s pojkakademi 2004. Innan han klev tillbaka till BP var han huvudtränare i Tyresö FF:s herrlag och har även varit tränare i Spånga IS, Ängby IF och Bele Barkarby FF, bland flera.