Allsvenska drömmen lever vidare trots poängtapp

Allsvenska drömmen lever vidare trots poängtapp

Share

Allsvenska drömmen lever vidare trots poängtapp

BP lyckades inte ta full poäng i lördagens match mot Mallbackens IF. Efter ledning i paus och underläge en bit in i andra halvlek blev det genom två mål av Mathilda Johansson Prak ...

BP lyckades inte ta full poäng i lördagens match mot Mallbackens IF. Efter ledning i paus och underläge en bit in i andra halvlek blev det genom två mål av Mathilda Johansson Prakt till slut ett oavgjort resultat, vilket innebär fortsatt tät kamp om tredjeplatsen.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(på bilden: Jennifer Sjösten, arkiv)

Det blev en spännande och svängig tillställning på Grimsta, där gästerna från Värmland började piggt men BP efterhand tog över kommandot. Ledningsmålet kom efter knappt tjugo minuter efter att Jennifer Sjösten med ihärdigt arbete bröt en passning i motståndarnas straffområde och bollen gick till Mathilda Johansson Prakt som från ganska nära håll distinkt sköt bollen i mål. Efter målet kändes det som att BP tog över mer och mer men när Mallbackens Linnéa Berger på en djupledsboll kunde springa igenom ett underbemannat BP-försvar fick vi se en kvittering i stället för ytterligare hemmamål. Under resten av halvleken skapades många anfall från BP men Mallbacken fredade straffområdet disciplinerat och det saknades klara målchanser.

I andra halvlek ökade BP trycket och lyckades med att skapa många farliga situationer i närheten av mål, men gästernas målvakt Emma Johansson var hela tiden vaken och gjorde flera bra ingripanden. När Mallbacken hotade framåt fanns allt som oftast BPs mittfält där. Inte minst Wilma Finnman stod för ett mycket bra defensivt arbete med oräkneliga brytningar och återerövringar. Det kom som en riktig kalldusch när Mallbackens Irvina Bajramovic i 65:e minuten sköt ett skott som touchade Finnmans ben och gick i en båge över Lovisa Koss i BP-målet. Minuterna efter ledningsmålet var det ett par gånger om nära ytterligare baklängesmål för BP efter situationer där kommunikationen mellan Koss och backlinjen lämnade en del att önska, men i stället kom BP tillbaka och satte en ganska hård press. Med drygt tio minuter kvar kom så kvitteringen när Mathilda Johansson Prakt hann först på en boll som kom ut ur en tät situation med inbytta U-spelaren Saga Swedman inblandad. Det var inte första gången i år vi fick se Johansson Prakt med styrka och vilja forcera in bollen från nära håll, den här gången handlade det om någon decimeter, och få jubla liggandes inne i motståndarmålet. I slutminuterna gick BP hårt för ett segermål; närmast var Swedman med ett försök från ytterligare en tilltrasslad situation där bollen passerade målvakten men en utespelare stod välplacerad och kunde rensa strax framför mållinjen.

Utifrån målsättningen var det oavgjorda resultatet en besvikelse, men det var ändå väldigt viktigt med kvitteringen och att man åtminstone fick med sig en poäng. Spelmässigt blandade BP ett ganska bra och varierat anfallsspel med för många situationer med svag bollbehandling i bollmottagningar och passningsspel. Det var kul att än en gång se att alla verkligen sliter för laget i både över- och underläge. Den här säsongen har spelarna presterat en konsekvent arbetsinsats som jag inte sett tidigare under de åren jag följt laget. I kampen om uppflyttningsplats vann Lidköping mot Älvsjö och det blev oavgjort mellan Kalmar och Uppsala. Det betyder att Uppsala behåller tredjeplatsen med samma poäng som BP och en poäng före Lidköping, samt att vi kan gratulera IFK Kalmar till en plats i Damallsvenskan 2022.

Nästa helg fortsätter rysaren, då med bortamatch mot Jitex Mölndal för BPs del.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova (Ebba Ronquist 90+1), Märta Säfström, Lovisa Norrby (Sofia Parkner 71), Wilma Wärulf – Jennifer Sjösten, Frida Boriero, Wilma Finnman, Michelle Rojas Flores (Tempest-Marie Norlin 57) – Daniella Famili (Saga Swedman 46), Mathilda Johansson Prakt

Fakta Elitettan, omgång 24
BP – Mallbackens IF Sunne
2-2 (1-1)
Mål:  BP: Mathilda Johansson Prakt 19, 79   MIF: Linnéa Berger 27, Irvina Bajramovic 65
Varningar: BP:    MIF: Malin Ahlberg
Domare: Tilde Larsson
Publik: 156