Ali Suljic lämnar efter säsongen – går till Helsingborgs IF

Ali Suljic lämnar efter säsongen – går till Helsingborgs IF

Share

Ali Suljic lämnar efter säsongen – går till Helsingborgs IF

BP:s mittback Ali Suljic har skrivit på ett avtal med Superettanklubben Helsingborgs IF som börjar gälla från och med nästa säsong. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf Inf ...

BP:s mittback Ali Suljic har skrivit på ett avtal med Superettanklubben Helsingborgs IF som börjar gälla från och med nästa säsong.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Inför årets säsong förlängde Ali Suljic med BP och skrev på ett nytt ettårsavtal. Enligt regelverket har andra klubbar rätten att förhandla med spelare med mindre än sex månader kvar på sina avtal. Ali Suljic har nu valt att skriva på ett avtal med Helsingborgs IF som för närvarande ligger tvåa i Superettan. Ali kommer att lämna BP efter att säsongen i Ettan Norra är färdigspelad.

Ali är fullt fokuserad på att göra allt för att hjälpa BP upp till Superettan under de kommande månaderna.

Ali är nu inne på sin tredje säsong i klubben och är en stor del av att BP har Ettans bästa defensiv med minst antal insläppta mål. År 2019 anslöt Ali till BP från BK Häcken, förra säsongen blev han utsedd till hela ligans bästa försvarare 2020 i Ettan. Dessutom blev han Årets Spelare i herrlaget och plockade hem supportrarnas pris ”Årets Pojke” i BP. Totalt är Ali uppe i 70 seriematcher för BP och några till kommer det att bli innan han lämnar klubben.