Akademisvepet maj 2018

Det råder full aktivitet i BPs framgångsrika akademi med mängder av cuper, träningsmatcher och roliga händelser. Hemsidan bjuder på ett axplock från maj månad. F03-1 har haf ...

F03-1 har haft en del träningar med F19 som miljöutbyte. I SM-kvalet för F16 vann BP mot Tyresö FF med klara 3-0 och spelar semifinal senare i år. Deltar i mentordagen med damlaget tisdag 29 maj.

P04-1 deltog i Halör Invitational som avgörs varje år och fick många bra matcher mot andra duktiga svenska klubbar samt två norska och finska lag. Under ordinarie tid var BP obesegrade genom cupen, men straffläggningar gjorde att BP inte lyckades knipa en av de mest framskjutna placeringarna. Nu laddar laget för turnering i Holland i början av juni.

F04-1 har sex spelare med på stadslagssamling under maj månad och har dessutom hunnit spela turneringen Nordic Invitational i Tyresö mot starka motstånd. Laddar som övriga lag i Akademi Flick för miniturnering med damlaget 29 maj.

F05-1 har flera meriterande segrar i Sanktan bakom sig i maj och blickar fram mot nya utmaningar i de serier laget spelar i. 29 maj väntar miniturnering tillsammans med damlaget.

F06-1 spelade i början av maj en turnering med pojklag och vann hela turneringen efter övertygande spel med riktigt bra arbetsinsatser. Tisdag 29 maj samlas laget på Grimsta för mentorkväll med damlaget och de andra akademilagen på flicksidan.

P06-1 har hunnit besöka Turkiet för en stor turnering för europeiska lag födda 2006. Många meriterande matcher mot klubbar med fina namn blev det. Av 56 deltagande lag lyckades BP knipa en fin fjärdeplats, bland annat efter rafflande straffläggningar där målvakten Maja även fick pris som turneringens bästa målvakt, som tjej i en pojkturnering. Även P06-1 åker till Holland i början av juni för turnering med flera namnkunniga motståndare på schemat.

P08-1 åkte ner till Italien i mitten av maj och fick många nya erfarenheter med sig i bagaget, bland annat vann laget mot Torino FC. Laget laddar nu för sommarens cuper och Volkswagen Cup hemma på Grimsta i mitten av augusti.

F19 har hunnit spela sex seriematcher i Junior F19 Elit och plockat sju poäng. Senast blev det 2-2 mot Enskede IK och dessförinnan 3-0-seger mot Älvsjö AIK på bortaplan.

U19 är obesegrade i serien efter sju spelade matcher och ligger på andra plats i vårhalvan av serien. Sex matcher återstår innan de två U19-serierna slås ihop till hösten. Mer info om den utformningen kommer. I senaste matchen vann U19 mot Skövde AIK med klara 6-0.

U17 ligger på andra plats i serien efter sju spelade matcher och likt U19 återstår några omgångar innan serien slås ihop med Allsvenskan Södra. Senast matchen blev det seger med 1-0 hemma mot AIK.

U16 ligger på fjärdeplats i sin serie och vann senast mot Assyriska FF med 8-4 efter en rejält svängig match i Södertälje.